Za Siol: Pošteno je moj način življenja

Predsednik stranke Pozitivna Slovenija Zoran Janković je v intervjuju za Planet Siol pojasnil, zakaj kljub javnomnenjskih anketam verjame v zmago, zakaj je njegov slogan “pošteno” in zakaj je odločno proti razprodaji državnega premoženja.

Na vprašanje zakaj slogan pošteno, je Janković pojasnil, da je po njegovem mnenju edino pošteno, da človeku sodijo sodišča, ne mediji, ulica ali gostilniške debate. Sam je imel v zadnjih letih hišne preiskave, blatilo ga je poročilo KPK, mediji pa so pisali, kako je bil že nič kolikokrat zaprt. On je še vedno tu, poročilo KPK je bilo ovrženo in je trdno odločen, da dokaže svojo nedolžnost, pa ne zaradi sebe, ampak kot pravi, zaradi svojih vnukov. Vsakega poziva, da naj mu natančno pove, kaj pri njegovemu delu ni bilo pošteno.

Poudaril je, da je imel ob sebi vselej uspešno ekipo. Tako v Mercatorju, v Mestni občini Ljubljana in v Pozitivni Sloveniji. Še vedno je samo človek in brez dobre ekipe mu takšnih uspehov ne bi uspelo doseči. Kot največje uspehe šteje Mercator, MOL in to, da so dobili številna mednarodna priznanja. 

Nisem zrušil svoje vlade

V intervjuju je tudi pojasnil, da ni tisti, ki je sklical kongres, ravno tako pred kongresom ni šel med člane stranke in se ni pojavljal v medijih. Edino, kar je storil, je bilo to, da je članom PS napisal pismo, v katerem je razložil, zakaj ponovno kandidira.

Čutil je odgovornost do 320.000 ljudi, ki so volili PS zaradi njihovega programa, da se ta program dejansko izvaja tudi v praksi. Program, v katerega so verjeli volivci, se ni izvajal, ravno nasprotno, uvedla se je Slaba banka, kateri sam močno nasprotuje. Meni, da je vlada Alenke Bratušek izvajala program Janeza Janše.

Bruslju je včasih potrebno reči ne

Janković je s tem poudaril, da se ne strinja s poročili, ki so prišla iz Bruslja in pravijo, da se mora privatizacija podjetij nadaljevati. Je odločno proti razprodaji državnih podjetij in po njegovem mnenju je ravno sedaj najslabši čas za prodaje. “Trdim, da so podjetja lahko dobra, če je lastnik država. Vse je v dobrem vodstvu in socialnem kapitalu. Še vedno verjamem v geslo “delu čast in oblast”,” je zaključil.

Celoten intervju si lahko preberete in ogledate tukaj.