Na pikniku s člani: Zmagali bomo z najboljšim programom

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković se je skupaj z direktorjem stranke Vasjo Butino in vodjo poslanke skupine PS Jožefom Kavtičnikom udeležil piknika na Jesenicah, kjer se je srečal s 40 člani z Jesenic in ostalih krajev Slovenije. »Skupaj z vami iščemo uspešne kandidate za poslanke in poslance, do zdaj je poleg 14 sedanjih evidentiranih preko 60 kandidatov,« je članom naznanil Janković, ki verjame v zmago na parlamentarnih volitvah.

Na vprašanje o zadnjem letu delovanja stranke je predsednik PS odgovoril, da je za stranko bilo težko leto. »Kadar sem podajal konstruktivne in konkretne predloge na področju gospodarstva, so me v poslanski skupini in na svetu stranke pod vodstvom bivše vlade zavrnili. Zdaj pa so na plan prišle vse njihove napake: nepremičninski davek, slaba banka, zavodi, katerim jemljejo vse prihranke, ukinjanje subvencij za šolske vozovnice in napake v visokem šolstvu,« je pojasnil Janković in dodal, da pod bivšim vodstvom stranke posluha za dobre predloge in upoštevanje programa 2020, s katerimi je stranka zmagala na parlamentarnih volitvah leta 2011, ni bilo.

Kljub razpisu volitev v poletnem času, je predsednik PS zatrdil, da je stranka na zmago pripravljena. »Pripravljeni smo na volitve, tudi če bodo 13. julija,” je zagotovil članom in članicam PS in še: »Zmagali bomo z najboljšim volilnim programom 2020, iz katerega bo podrobneje izpostavljenih pet do deset projektov, ki bodo datumsko določeni.«

Med najpomembnejšimi je zagotovo začetek gradnje 2. tira železnic v prvem polletju, začetek 3. razvojne osi po prvih devetih mesecih in obuditev Primorja, cestnega podjetja Maribor ter ureditev Cimosa, Mure, Merkatorja. Prepričan je, da bo stranka PS imela najboljši program za bodoči mandat in z njim zmagala.

Izpostavil je tudi, da bo do volitev svet stranke zasedal vsak teden, ker ne želi, da se nekaj zgodi mimo sveta stranke, kot se je dogajalo pod bivšim vodstvom. Po njegovem mnenju mora svet stranke povedati svoje mnenje, ima to pravico in dolžnost. Prav tako to velja za vsakega člana stranke PS.

»Na zadnjem svetu smo zavrnili stranko Lipa, potekajo pa še pogovori z LDS in DS. Vrata so odprta tudi vsem uspešnim županom, ki so se dokazali z delom v svojem kraju. Do zdaj je poleg 14 sedanjih poslancev evidentiranih že 60 kandidatov,« je članom naznanil Janković in jih povabil, da za kandidate poiščejo kompetentne ljudi, s katerimi bodo zmagali v okviru programa desetih centralnih projektov z določenimi datumi izvedbe.