Janković: Pošteno do volivk in volivcev!

“Vseh 88 kandidatov je dobrih kandidatov, ki so sprejeli program, za katerega trdim, da je najboljši v državi in edini možen. Izpostavljati kogarkoli je nesmiselno, vsi so dobri, enakovredni in vsak mora nekaj narediti za svoj kraj in državo. Vseh sedanjih 14 poslank in poslancev je na listi. In prepričan sem, da bomo na volitvah dosegli odličen uspeh,” je po vložitvi kandidatne liste za predčasne parlamentarne volitve povedal predsednik PS Zoran Janković in zatrdil, da njega, Gašparja Gašparja Mišiča in Borisa Popovića ni na kandidatni listi.

Listo kandidatov je stranka vložila istočasno, v vseh 88 volilnih enotah po Sloveniji. Na vprašanje, če kot predsednik stranke kandidira je odgovoril, da ne. “Ravno to je tisto pošteno, da povemo ljudem, da me ne zanima delo v parlamentu. Ne podcenjujem ga, ampak to delo enostavno ni zame. Jaz sem že po tistem prvem obisku parlamenta ugotovil, da so zame le izvršilne funkcije,” je poudaril in dodal, da meni, da je pošteno, da se to pove vsem državljankam in državljanom.

Na vprašanje, če so na listi tudi člani LDS, je odgovoril pritrdilno in pojasnil, da je stranka želela dati možnost vsem, ki želijo dobro Sloveniji. “Bili smo edina stranka, ki je dovolila, da so člani naše stranke, člani drugih strank kandidirali, priložnost smo dali ljudem, ki so kompetentni v svojem okraju,” je povedal Janković.

Na kandidatni listi je poleg članov LDS tudi nekaj članov DS in Zveze za Dolenjsko, ki so sprejeli Program Slovenija 2020. “PS ne deli ljudi na to, od kod so, kam spadajo, ali na barvo kože, ampak enostavno na to, kar lahko ponudijo državi,” je zaključil predsednik stranke.