član IO

Rodil se je 10. maja 1948 v Ljubljani, kjer je po gimnaziji najprej diplomiral na Višji upravni šoli in leta 1999 še na Fakulteti za organizacijo v Kranju ter leta 2006 postal višji predavatelj. Svojo poklicno pot je začel leta 1972 kot pripravnik v Trgovskem podjetju Mercator v Ljubljani, ki ga je leta 1978 zapustil kot direktor kadrovsko splošnega sektorja. Šest let, od leta 1978 do 1984, je delal v takratni Občini Ljubljana Vič-Rudnik oz. njenih družbeno političnih organizacijah in bil član skupščine ter številnih organov. V dveh sklicih je bil tudi delegat v Mestni občini Ljubljana, med drugim tudi podpredsednik enega od zborov in predsednik več organov in delovnih teles. Od leta 1984 do 1995 je bil namestnik direktorja Mercatorja Blagovnega centra d.d. in nato do leta 1997 direktor sektorja za organizacijo v Poslovnem sistemu Mercator d.d.. V letu 1998 je bil krajši čas namestnik direktorja podjetja Sanita d.o.o. in potem vse od leta 2007 najprej vodja sektorja za organizacijo, kadre in splošne zadeve, kasneje pa direktor službe za organizacijo v Zavarovalnici Triglav d.d..


V letih 1987/8 je neprofesionalno krizno vodil podjetje Živalski vrt Ljubljana, ko je bilo mesto Ljubljana, kot njegov ustanovitelj, tik pred tem, da ga zapre. Pod njegovim vodstvom je bila sanacija uspešno opravljena, postavljena nujno potrebna infrastruktura in sprejet srednjeročni razvojni načrt ter kadrovska ureditev. Vključen je tudi v civilne organizacije, med drugim je ustanovni član Slovenskega rodoslovnega društva in dolgoletni član njegovega upravnega odbora ter član Zveze zgodovinskih društev Slovenije.

Ob prvi izvolitvi Zorana Jankovića za župana, ga je le ta povabil v svojo ekipo za direktorja Mestne uprave Mestne občine Ljubljana, kjer je to delo opravljal do svoje upokojitve sredi leta 2012. Vasja Butina je kot Ljubljančan tudi ves čas vključen v številne aktivnosti lokalnih skupnosti, kjer prebiva. Je poročen in oče dveh odraslih hčera.

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je