Pojasnila novinarju za neresnične navedbe

Objavljamo pojasnila za neresnične navedbe v članku z naslovom “Zamajal se mu je stolček, zato je nanovačil sorodnike”.

Poročanje Luke Tetičkoviča na Svetu 24, v katerem razvija kontekst »avtobusne demokracije« v povezavi z delovanjem Zorana Jankovića, spominja na prosti spis nekega novinarja, ki v želji po pompoznosti lastnega dela, vleče nepotrebne in nerealne enačaje s predsednikom neke druge stranke, z edinim ciljem – diskreditirati (Zorana Jankovića) predsednika Pozitivne Slovenije.

Objektivnost takega medijskega poročanja je podrejena lastnim interesom, s korektnostjo in resničnostjo pa nima nič skupnega.

Dogajanje okrog domnevnega novačenja članov zaradi zadostne podpore na kongresu, ki naj bi si ga privoščil Luka Mesec je sramotno dejanje, ki je v nasprotju z načeli Zorana Jankovića in Pozitivne Slovenije pod njegovim vodstvom.

Dejstva: zadnji kongres Pozitivne Slovenije je skladno s statutom stranke sklicala tedanja predsednica – Alenka Bratušek. Celotno organizacijo kongresa, vključno z izborom datuma in kraja (Brdo najbrž ni bil izbran naključno), je prevzela predsednica s svojo ožjo ekipo. Zoran Janković je bil na kongres vabljen s strani predsednice skladno s staturanimi pravili kot vsi ostali člani. Bil je eden od kandidatov za predsednika in bil je izvoljen na demokratičen način z večino glasov volilnega telesa.

Ali in kdo se je v obdobju pred kongresom posluževal novačenja članov in ali se je članstvo res povečevalo z namenom vplivati na izzid glasovanja, so resne obtožbe na račun Zorana Jankovića, ki jih slednji ostro zanika.

Zaradi pozitivnih vrednot, na katerih je bila postavljena Pozitivna Slovenija, je Zoran Janković leta 2014 vnovič kandidiral za predsednika stranke. Med najpomembnejšimi načeli njegovega delovanja je zaupanje »verjeti v ljudi« in nikoli ni in ne bo novačil ljudi za katerokoli kandidaturo.