Zoran Janković: Včerajšnje dejanje je strahopetno in neodgovorno
06.12.2013
»To, kar mi bo od včeraj ostalo v spominu, so zadovoljstvo in nasmehi veselih otrok ter njihovih staršev na Prešernovem trgu ob obisku Miklavža. Vesel sem, da se nobenemu otroku ni nič zgodilo in da jo je prav tako s solzivcem poškodovani policist odnesel brez poškodb,« je v odzivu na včerajšnji napad s solzivcem povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Ob tem je dodal, da je bilo včerajšnje dejanje strahopetno in neodgovorno. »Protesti, ki se dogajajo, so legitimni, želim pa si, da bi bili normalni in brez nasilja.«

Janković vzrok za to dejanje vidi  v sredinem nastopu odstopljene komisije KPK v oddaji Odkrito na TV Slovenija, kjer naj bi namestnik predsednika KPK Rok Praprotnik pozval ljudi na »linč« proti županu Mestne občine Ljubljana. »V omenjeni oddaji se je namreč spraševal, kako sem lahko sploh še župan,« je dejal Janković in povedal, da bo o Praprotnikovem dejanju odločalo sodišče. Ob tem je še dodal, da na policijo ne bo podal nobene ovadbe, napadalca pa je povabil na kavo, saj želi, da mu v živo pove, kaj mu očita.

Za konec je ljubljanski župan Zoran Janković vsem zaželel lep in vesel december in poudaril, da Ljubljana ostaja varno in najlepše mesto na svetu. »Želim si, da bi bilo v naslednjem letu več solidarnosti, tovarištva, dela in pravičnosti,« je zaključil.
Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je