Zoran Janković dal soglasje h kandidaturi za predsednika PS
02.10.2013
»Odločitev ni bila enostavna, je ena težjih,« je dejal Zoran Janković, ko je na današnji novinarski konferenci sporočil, da bo podal soglasje h kandidaturi za predsednika PS in dodal, da bo razloge zanjo podal na kongresu.


»PS je suverena stranka in sama odloča o svojih vodstvenih kadrih,« je še dejal Janković, ki ne vidi razloga, zakaj bi imela njegova odločitev negativne politične posledice. Povedal je tudi, da po kongresu pričakuje, da »bomo imeli predsednico vlade, župana glavnega mesta in predsednika ali predsednico stranke«.


Rok za oddajo soglasja evidentiranih kandidatov za predsednika oziroma predsednico PS se izteče danes opolnoči. Evidentiranih kandidatov je dvanajst. Izvršni odbor PS se bo sestal v četrtek, ko bo po pregledu prispelih soglasij določil listo kandidatov in z njo seznanil javnost. Na listo bodo uvrščenih vsi člani PS, ki so bili evidentirani in so pravočasno podali soglasje k kandidaturi. Po veljavnem statutu kasnejša širitev liste kandidatov ni mogoča. Izvršni odbor bo prav tako razpravljal o načinu izvedbe glasovanja.
Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je