Položen temeljni kamen za ljubljansko džamijo
14.09.2013
»Danes je zmagal boj za pravice drugače mislečih in drugače verujočih. To ni le velik trenutek za islamsko skupnost v Sloveniji, ampak tudi za celotno Slovenijo,« je dejala predsednica vlade Alenka Bratušek v slavnostnem nagovoru ob polaganju temeljnega kamna za gradnjo džamije v Ljubljani. Poudarila je, da ima vsaka veroizpoved pravico do svojega prostora za opravljanje molitev, česar islamska skupnost na našem ozemlju ni imela.


Islamska skupnost je danes, po več kot štirih desetletjih stalnih, mirnih in sistematičnih prizadevanj v Sloveniji živečih muslimanov, položila temeljni kamen za islamski verski in kulturni center, ki bo stal na Kurilniški ulici v Ljubljani. Župan Zoran Janković je današnji dan označil za dan ponosa in sreče za Ljubljano, saj s tem dokazuje, da je odprto, strpno in solidarno mesto.


Mufti Nedžad Grabus pa je povedal, da bo islamski kulturni center, ki se bo srečeval z večinsko krščanskim okoljem, krepil medverski dialog in temelje za skupno dobrodelno sodelovanje v širši skupnosti.
Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je