Nasilje ne sme biti jezik protesta
05.12.2013
V Pozitivni Sloveniji ostro obsojamo nasilni napad na Zorana Jankovića. Današnji napad s solzivcem na župana Ljubljane Zorana Jankovića nima nič skupnega z demokratičnim izražanjem volje. Nasprotno, gre za nedopusten vandalizem s strani oseb, ki zlorabljajo civilno-družbena gibanja za izražanje svoje nestrpnosti in nasilnosti.


Župan Zoran Janković je bil napaden v središču Ljubljane med tradicionalno Miklavževo povorko, ki se je udeležuje vsako leto. V tem nasilnem dejanju sta bila danes poškodovana župan in policist v njegovi bližini. Večina udeležencev dogodka so bili predvsem otroci  in njihovi starši, zato bi lahko bile žrtve tega napada tudi oni, posledice današnje zlorabe solzivca ps bi lahko usodno poslabšale varnost povorke.


Današnje nasilno dejanje je grožnja javni varnosti, hkrati pa tudi legitimnosti obujenih demokratičnih civilno družbenih gibanj. V Pozitivni Sloveniji upamo, da je današnji incident vsem v opozorilo, kako hitro lahko legitimna demokratična pobuda zdrsne v nasilje. Zato mora javna diskusija o procesih v družbi ohraniti nivo argumentirane razprave in se ne sme spogledovati s podpihovanjem in poglabljanjem razlik ali celo pozivati k agresivnim oblikam protesta.

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je