priponke
Namenite 0,5 % dohodnine za Pozitivno Slovenijo
21.12.2013
Vabimo vas, da 0,5 % vaše dohodnine namenite Pozitivni Sloveniji. Donacija vaše dohodnine Pozitivni Sloveniji bo namenjena delovanju lokalnega odbora v vašem kraju.


Pozitivna Slovenija je v dveh letih svojega obstoja dosegla veliko, od zmage na državnozborskih volitvah 2011, prevzema vodenja vlade, do uspešnih ukrepov za stabilizacijo javnih financ, sanacijo bank, zagon gospodarstva, ohranitev socialnih pravic ter boj zoper gospodarski kriminal in sivo ekonomijo. Kljub tem pomembnim korakom pa smo še vedno mlada stranka v procesu dograjevanja, predvsem na lokalni ravni, in vsaka pomoč nam pride prav.
 
V priponki je obrazec, v katerega lahko vpišete vaše ime in priimek, naslov in davčno številko, se podpišete ter obrazec pošljete ali osebno posredujete davčnemu uradu do 31. 12. 2013. Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije lahko tudi kadar koli podate prek sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si, lahko pa tudi pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 117/06, 10/08, 78/08) lahko do 0,5 % dohodnine namenite za financiranje političnih strank. Donacija za vas ne pomeni nobenega stroška, le država se bo odpovedala delu dohodnine, ki jo bo namesto državnemu proračunu namenila Pozitivni Sloveniji.
Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je