Ljubljana, živo mesto
09.07.2013
Župan Ljubljane Zoran Janković je predstavil javnosti več kot 100 projektov v vseh 17 četrtnih skupnostih. Kmalu bo zaživelo ekološko vrtičkarstvo v Dravljah in Štepanjskem naselju ter prvo slovensko civilno in športno letališče v Mostah. Priprave na Eurobasket 2013 so v polnem teku. Kulturno dogajanje je živahno.


Župan Zoran Janković je na začetku julija javnost seznanil s 132 infrastrukturnimi projekti, ki so v teku oziroma pripravljenosti za izvedbo v letih 2013 - 2014. Projekti zagotavljajo enakomeren razvoj vseh 17 četrtnih skupnosti v Ljubljani, ob tem pa se nadaljuje tudi celovita prenova turistično najbolj obiskanega zgodovinskega mestnega jedra in širšega mestnega središča. To bo od jeseni zaprto za promet tudi na delu Slovenske ceste od Šubičeve ulice do Figovca. Tik pred zaključkom del so Čopova ulica, Novi trg in Petkovškovo nabrežje.


Novi osnutek odloka o urejanju in oddaji zemljišč MOL za potrebe vrtičkarstva bo ob sprejetju vsem zainteresiranim omogočil, da po zgledu tipskih mestnih vrtičkov v Dravljah in Štepanjskem naselju sami uredijo in zakupijo svoj vrtiček, ob tem pa se naučijo tudi ekološkega kmetovanja, ki je pogoj za zakup.

Mestni svetniki in svetnice so dali zeleno luč za prenovo starega letališča Ljubljana v Mostah, ki je kot prvo slovensko civilno in športno letališče delovalo v letih 1933 - 1979. V prenovljenih objektih, ki jih bo po modelu javno-zasebnega partnerstva obnovil zasebnik, bosta prikazani zgodovina letališča Moste in zgodovina slovenskega letalstva.

V Ljubljani tečejo tudi intenzivne priprave na Eurobasket 2013, zato je bil sprejet odlok o podaljšanem obratovalnem času gostinskih lokalov, ki je v poletnem času dobrodošel tudi za domače dopustnike in številne tuje obiskovalce. Glavno mesto pa je ta čas predvsem razkošno prizorišče številnih kulturnih prireditev v okviru Festivala Ljubljana in Kinodvora,  Knjižnice pod krošnjami in številnih drugih mestnih, nevladnih in nacionalnih kulturnih organizacij in ustanov.
Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je