Blog Jožefa Kavtičnika: Ko je brezplačna šola res brezplačna
18.03.2013
Ko se je Jožef Kavtičnik zaposlil kot ravnatelj na osnovni šoli Nazarje, je opazil, da je vedno več otrok, katerih starši niso mogli redno plačevati obveznosti, kot so šole v naravi, različni tečaje in nadstandardne dejavnosti, ki pa so sestavni del programa šole. Večinoma je šlo za starše, ki so zaradi stečajev podjetij izgubili službo ali so imeli zaradi slabega položaja podjetij nizek osebni dohodek. Izogibali so se sodelovanju z učitelji in razredniki, sodelovanje med šolo in starši pa ni bilo na želeni ravni. Zato je bilo potrebno poiskati rešitev.


Ideja, ki se mi je porodila, piše v blogu Jožef Kavtičnik, je bila brezplačna šola. "Preprosta" ideja kot rešitev resnega problema: vsi programi, ki se na šoli izvajajo za vse otroke, so postali brezplačni.

Projekt "brezplačne šole" danes poteka na osnovni šoli Nazarje že sedmo leto in ima podporo strašev, učiteljev in lokalne skupnosti, kar priča o tem, da gre za primer resnično dobre prakse.


Več preberite na: http://pozitivnaslovenija.si/pozitivni-blog-mediji/item/797-ko-je-brezpla%C4%8Dna-%C5%A1ola-res-brezpla%C4%8Dna
Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je