Alenka Bratušek na srečanju s Pozitivnimi seniorji
09.01.2014
»Veliko dela imamo, a tudi takšna srečanja so zelo pomembna, zanje si je potrebno vzeti čas, saj nismo ‘neka vlada’ nekje tam daleč,« je dejala predsednica vlade Alenka Bratušek na seji izvršnega odbora Pozitivnih seniorjev.

Premierka Alenka Bratušek je s Pozitivnimi seniorji spregovorila o izvrševanju programa PS Slovenija 2020: »Nasprotujemo vsesplošni razprodaji, veliko se ukvarjamo s socialnim podjetništvom, z zadrugami … Naše ključne prioritete so zagon gospodarstva, mladi, zdravstvo in pravna država.« Priznala je, da se je vlada v zadnjih mesecih veliko ukvarjala z bankami, a, kot se je zavezala, »dolg bank ne bo dolg do mladih«.

»V sprejetem proračun ni predvidenih posegov v pokojnine niti v katero koli drugo socialno pravico. To je naš predlog že v osnovi,« je še bila jasna premierka, ki je tudi prepričana, da v naslednjem letu ne bomo imeli negativne gospodarske rasti.  »Ljudje bodo to kmalu tudi občutili,« je dejala.

Glede priprave koalicijske pogodbe oziroma dogovora o sodelovanju pa je izpostavila, da ta dogovor ni oblikovan na novo: »Smer imamo začrtano in ne pričakujem zapletov.«

»Zadovoljen sem. Takšni pogovori nas povezujejo, saj delimo mnenja in rešujemo odprta vprašanja,« je dejal predsednik Pozitivnih seniorjev Marjan Sedmak.

Pozitivni seniorji so se pogovarjali tudi o spremembah volinega sistema in se strinjali z ukinitvijo volilnih okrajev in uvedbo absolutnega preferenčnega glasu, spregovorili pa so tudi o 5 % volilnem pragu.

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je