18. november Evropski dan proti spolnemu zlorabljanju otrok
11.11.2015
Letošnji 18. november v znamenju prizadevanj, da se prekine kultura molčanja o hudih kaznivih dejanjih zoper spolno nedotakljivost otrok.

Letošnji 18. november je pomemben dan v prizadevanjih za zaščito otrok in njihovih pravic. Letos namreč prvič obeležujemo dan, ki ga je na pobudo Slovenije Svet Evrope  razglasil za Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo.

Namen novega evropskega dne je ozaveščanje o nujnosti preprečevanja in razkrivanja vseh oblik zlorabe otrok, ter podpora žrtvam teh zločinov.

V počastitev tega dneva bo v Osrednjem atriju Mestne hiše v Ljubljani od 11. do 19. novembra na ogled razstava otroških risb na temo spolne zlorabe, ki jo organizira Združenje proti spolnemu zlorabljanju.

V Pozitivni Sloveniji smo odločitev Sveta Evrope v začetku leta sprejeli z navdušenjem. Zavedamo se, da otroci - v Sloveniji še vedno nimajo svojega družbenega glasnika - ostajajo najbolj ranljivi predstavniki družbe. Hkrati pa želimo in apeliramo na aktualno državno politiko, da tako na zakonodajnem nivoju kot v praksi odpravi pomanjkljivosti in slabosti, v želji po večji zaščiti otrok in ničelni toleranci do nasilja vseh oblik. 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je