21. seja Izvršnega odbora Pozitivne Slovenije
23.10.2015
Včeraj, 22. oktobra 2015 se je v prostorih stranke, na 21. rednji seji sestal Izvršni odbor PS. Poleg rednih aktivnosti stranke, so člani obravnavali aktualne politične zadeve.

V zvezi z begunsko krizo je IO izrazil prepričanje, da bo ob nespremenjenih okoliščinah na kriznih območjih sveta, potrebno računati na vse večje migrantske tokove v EU. Zato je potrebno dovolj zgodaj oblikovati nove migrantske politike in programe, ki bodo ustrezno odgovorile na izzive vse večjih migracij.

IO se je odzval tudi na odločbo Ustavnega Sodišča, s katero se dovoljuje referendum o Noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. "PS odločitev Ustavnega Sodišča kot demokratične inštitucije spoštuje, vendar tako odločitev močno obžaluje, saj bo zopet o človekovih pravicah manjšine odločala večina." 

 

IO PS ob premisleku o izzivih, s katerimi se sooča Slovenija, ugotavlja, da je program Pozitivne Slovenije še vedno aktualen in predstavlja okvir potrebnih aktivnosti za gospodarsko uspešno, solidarno in socialno pravično Slovenijo.

 

Glede sodelovanja in podpore z ostalimi političnimi opcijami so člani IO sprejeli sklep, da bo stranka v okviru možnosti pozitivno in konstruktivno sodelovala in podpirala vse politike, ki bodo usmerjene v uresničevanje programskih ciljev stranke za dobro vseh prebivalcev Slovenije in vseh ljudi.

 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je