Izjava za javnost ob interpelaciji zoper notranjo ministrico
25.09.2015

Večurna razprava v Državnem zboru o interpelaciji zoper notranjo ministrico, Vesno Györkös Žnidar, je pokazala destkrutivnost opozicije, ki stremi k populizmu in iskanju „tržne niše“ v trenutnih razmerah. Ne le, da so očitki vlagateljev interpelacije (SDS) zakonsko neutemeljeni in neosnovani, v današnji razpravi  so se sprevrgli v pritlehno politično obračunavanje opozicije, v okviru katerega se zlorablja celo begunska kriza.

 V Pozitivni Sloveniji smo mnenja, da so tovrstne razprave ne le nepotrebne, ampak se z zlorabo institutov, kakršna je interpelacija, povzroča škodo državi. 

 

V teh dneh smo bili aktivno vključeni v spremljanje in pomoč v sklopu reševanja begunske krize in lahko rečemo, da je pristop, ki ga je ubrala Vlada Republike Slovenije ter pooblaščena ministrica  Vesna Györkös Žnidar, pri soočanju z valom beguncev skozi slovensko ozemlje in pritiski sosednjih držav, ustrezen. Dejstvo je, da se za surovimi ocenami, številkami in informacijami skrivajo usode ljudi, družin in otrok. Kar potrebuje več kot gole očitke in postavitev „železne“ ograje na mejnih prehodih.

 

V Pozitivni Sloveniji ob vseh teh okoliščinah in dogodkih pozivamo Vlado Republike Slovenije, da nadaljuje s preudarno in spoštljivo politiko pomoči beguncem, z zagotavljanjem ustreznih delovnih pogojev policistom in ostalim neposredno izpostavljenim delavcem ter z zagotovitvijo zadostne varnosti državljank in državljanov Republike Slovenije.

 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je