Zoran Janković in PS delata naprej
17.07.2014
Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković se je na 20. seji Izvršnega odbora stranke sestal s poslansko skupino PS, strokovnimi sodelavci DZ in člani Izvršnega odbora. Enotni so si bili, da mora Janković ostati predsednik stranke, ki bo nadaljevala z delom.

Zoran Janković se je v pripravah na sejo Izvršnega odbora stranke v torek, 15.7., najprej sestal s poslansko skupino PS in strokovnimi sodelavci DZ. V sredo, 16.7., pa še s strokovnimi sodelavci stranke in člani Izvršnega odbora. Skupaj so ocenili, da za to, da stranka ni uspela prestopiti parlamentarnega praga, ni kriva slaba kampanja, temveč želja večine volivcev po spremembah političnih obrazov. Predsednik in sekretar stranke sta ocenila, da so poslanski kandidati, med njimi tudi vsi sedanji poslanci, naredili vse, kar je bilo v njihovi moči in da tudi z drugačnim pristopom ne bi mogli bistveno vplivati na rezultat volitev.

Izvršni odbor PS je sklenil, da bodo z delom nadaljevali v isti sestavi, Janković pa je dobil soglasno podporo, da ostane na vrhu stranke in da kandidira za župana prestolnice. “V Ljubljani smo dokazali, kaj znamo narediti in od leta 2006 do danes smo naredili več kot 1000 projektov in prejeli številne evropske nagrade. Naj omenim le evropsko zdravnico leta in Zeleno prestolnico Evrope 2016. Trdim, da bodo na lokalnih volitvah ljudje to znali prepoznati,” je prepričan predsednik PS.

Izvršni odbor je usmeril delo stranke v lokalne volitve, ki bodo 5. oktobra 2014. “Sile in sredstva se bodo osredotočila v tiste občine, kjer ima stranka realne možnosti za izvolitve kandidatov za župane in občinske svetnike oz. kjer se lahko s povezavami dogovorimo za skupen pristop,” je pojasnil Janković.

 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je