Janković: Treba je spoštovati odločitev volivk in volivcev
14.07.2014
Predsednik stranke Pozitivna Slovenija Zoran Janković je ob razglasitvi rezultatov parlamentarnih volitev povedal, da je razočaran, a da imajo volivci vedno prav in se zahvalil svoji ekipi za izredno delo, trud in vsem, ki so prišli na volišča, saj je to za prihodnost Slovenije izredno pomembno.

“Čestitam dr. Cerarju za izjemno zmago, želim mu, da sestavi dobro in stabilno vlado, zdaj ima vse možnosti za to. In da bi v dobro Slovenije izvajal svoj program,” je dejal predsednik PS. Vsi vedo, da mora biti gospodarska rast, nova delovna mesta in to zagotavlja javno šolstvo in javno zdravstvo, ki si ga želijo državljani. “Danes je bila za vse stranke prava anketa, mi smo ostali zunaj parlamentarnega praga, zame je to globoko razočaranje, saj trdim, da smo imeli ne le najboljši program, ampak edini možni program za izhod Slovenije iz krize. Volilci so se odločili, kot so se, in to je potrebno spoštovati. Še enkrat hvala vsem, ki ste prišli in dali svoj glas Pozitivni Sloveniji in čestitke Miru Cerarju za zmago,” je bil iskren Janković.

Povedal je, da je hvaležen in ponosen na svoje sodelavce in sodelavke, saj so pošteno stopili v volilno tekmo, nikogar niso blatili, sestavili odličen program in poiskale dobre kandidate, v vseh okrajih. “Ponosen sem nase in na svojo ekipo, saj smo sledili svojim idealom, ciljem. Hvala izvrstni ekipi, ki se je trudila in vsem kandidatom za pogum. Obisk podjetij je pokazal, da bi lahko popeljali Slovenijo iz krize. Ampak še enkrat: volilke in volilci imajo vedno prav,” je poudaril predsednik PS.

Na vprašanje, ali bo kandidiral na lokalnih volitvah, je odgovoril, da se zaveda, da so te volitve minus, a obstaja razlika med Ljubljano in Slovenijo. “V Ljubljani sem z ekipo že osem let in tu se vidijo rezultati mojega dela in dela moje ekipe. Sloveniji smo ponujali tisto, kar smo do zdaj naredili in dosegli v Ljubljani. Omenim le nekaj nazivov, ki jih je pridobila MOL: evropska zdravnica leta, Zelena prestolnica Evrope 2016, dvakratna zmagovalka evropskega tedna mobilnosti in več kot 1100 dovršenih projektov od leta 2006 do danes. Menim, da bodo to Ljubljančani in Ljubljančanke znali ceniti.”

 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je