Janković za MMC: Delu čast in oblast!
03.07.2014
V spletni klepetalnici MMC RTV SLO je predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković pojasnil, zakaj je proti vladi kompromisov, prodaji Mercatorja in slabi banki ter zakaj je program PS edini možni za izhod iz krize.

Janković v še večjih obdavčitvah in v rezanju prihodkov ne vidi rešitve za Slovenijo. Njegov glavni cilj je krepitev gospodarske rasti, 4-odstotna gospodarska rast in že v letu 2015 ustvariti 10.000 novih delovnih mest. Na vprašanje, kako bo to dosegel je odgovoril, da z velikimi infrastrukturnimi projekti, kot so 2. tir železnice, 3. razvojna os Koroška-Bela Krajina, 3a razvojna os od Škofljice do Kočevja, izgradnja lesnopredelovnalnega obrata v Kočevju in nadaljevanje izgradnje hidroelektrarn. Prav tako meni, da bi k temu dodatno pripomogla obuditev podjetij, ki so v stečajnem postopku, ampak imajo še vedno odlične reference. Med njimi so Primorje, Cestno podjetje Maribor, Mura in Cimos.

Vsi ti ukrepi so po njegovem mnenju realni in ne za nabiranje političnih točk. Glede vira financiranja projektov pa je pojasnil: »So štirje viri sredstev: državni proračun, evropska sredstva, zasebna sredstva oz. koncesije in sredstva slabe banke, državnih bank, ki morajo del kreditov pretvoriti v kapital podjetij. Razdolžimo se lahko le z gospodarsko rastjo in novimi delovnimi mesti. Zato je dopustno tudi zadolževanje za nove investicije. Popolnoma napačno je vodenje države v zadnjih treh vladah, ki so se zadolževale za plačilo obresti in to na način novih kreditov ali pa z razprodajo podjetij.«

»Sem proti vladi kompromisov,« je Janković odgovoril na vprašanje, kako bo sestavil vlado ob morebitni zmagi na volitvah, saj meni, da so bile zadnje tri vlade, vlade različnih interesov. Kot edino stranko, s katero ne bi šli v koalicijo, je izpostavil stranko SDS, kajti njihov program ni v skladu s programom Pozitivne Slovenije.

Pri človeku je na prvem mestu zdravje, nato socialna varnost. Prvak PS pravi, da se tega sam zaveda in dodaja: »Socialno varnost lahko posamezniku omogočiš le z novimi delovnimi mesti in pogodbami o zaposlitvi za nedoločen čas. Sam verjamem v geslo "Delu čast in oblast", verjamem v socialni kapital, kar se da preveriti z mojim dosedanjim delovanjem v Mercatorju in Mestni občini Ljubljana
 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je