video
Pošteno v Mariboru: Najboljša ekipa in program
03.07.2014
Stranka PS je v ponedeljek v Mariboru predstavila enajst odličnih kandidatov za prihajajoče volitve v državni zbor v 7. volilni enoti. Predsednik PS Zoran Janković, ki verjame, da ima najboljšo ekipo na svetu in edini možni program za izhod Slovenije iz krize je prepričan: "Če je Maribor najboljši v nogometu, zakaj ne bi bil tudi kje drugje."

Kot osrednjo točko volilnega programa PS je znova poudaril zagotovitev 4-odstotne gospodarske rasti in 10.000 novih delovnih mest v letu 2015, v nasprotnem primeru bo sam odstopil.  "Brez tega programa ni nobene možnosti za razvoj Slovenije," je dejal Janković. Med konkretnimi projekti je navedel ponovno aktiviranje podjetij v stečaju, ki imajo dobre reference, s Štajerske na primer Cestnega podjetja Maribor (CPM) in Tovarne sladkorja Ormož, iz Prekmurja pa Muro in izpostavil izgradnjo 3. razvojne osi.

Konkretno za Maribor je predlagal, da bi Festival Lent trajal več dni, saj predstavlja veliko poslovno priložnost, za gostince, hotelirje, spodbujanje turizma in potrošnje. "Včasih se mi zdi, da nekdo kupuje politični mir, ko nekaj obljubi, pa ne ve, kaj bo končna rešitev," pa je odgovoril na vprašanje, kaj meni o obljubljeni, a neizpolnjeni državni pomoči Mariboru s širšo okolico.

Po uvodni predstavitvi predsednika PS so se za 7. volilno enoto predstavili še kandidati Alenka Lampe, Milena Osole, Zoran Dimović, Luka Zorko, Peter Špegelj, Severin Stanojević, Alenka Narobe, Blaž Vampl, Vesna Granulić in Matjaž Zemljič.

 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je