video
Pošteno v Kranju: Mercator so družine, so ljudje
03.07.2014
Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković se je z ekipo v soboto mudil v Kranju, kjer se se srečal s člani, podporniki in bivšimi sodelavci iz Mercatorja. »Mercator so družine. Mercator so ljudje. Mercator je slovensko kmetijstvo in je slovenska živilska industrija,« je povedal predsednik PS, ki meni, da je trenutno najbolj pomembno, da se zaščitijo delovna mesta in ohranijo slovenski proizvajalci.

Ko je Zoran Janković prevzel Mercator v upravljanje leta 1997, je bilo podjetje v zelo slabem stanju. V osmih letih pa so iz njega pod njegovim vodstvom ustvarili največje in najuglednejše slovensko podjetje. Ekipo Najboljšega soseda so takrat povečali za 8 tisoč delovnih mest, vrednost delnic se je zvišala za 11-krat. Danes pa ga ostali predsedniki strank, ki tam le nakupujejo, zlorabljajo v politične namene in se s populističnimi izjavami norčujejo iz volivk in volivcev. Janković temu nasprotuje in verjame, da to preprosto ni pošteno, saj so Mercator družine, so ljudje. Mercator je slovensko kmetijstvo in je slovenska živilska industrija.

»Kar je potrebno storiti sedaj,  je to, da se zaščitijo delovna mesta v Sloveniji in seveda slovenski dobavitelji. Mislim, da je to mogoče in to znam storiti. Vsi ostali, ki trenutno govorijo o Mercatorju, ga poznajo le potem, da hodijo mimo table Mercator, pa nisem prepričan, da vsi kupujejo tam. Jaz imam še vedno Mercator piko in moja trgovina je izključno Mercator,« je pojasnil Janković. 

Med obiskom Kranja je predsednik z ekipo PS obiskal še eno najmodernejših knjižnic v Sloveniji, Mestno knjižnico Kranj, nato še staro mestno jedro, za katerega meni, da bi moralo biti zaprto za promet, ter tržnico, kjer je sproščeno poklepetal s prodajalci.

Utrinke z gorenjske prestolnice si oglejte v posnetku.

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je