Za pozitivni razvoj Kočevske
14.06.2014
»Prvič v zgodovini programa katerekoli stranke se na državnem nivoju omenja Kočevska kot prioritetna regija, kjer se bodo uresničevali projekti, ki bodo omogočali razvoj gospodarstva, nova delovna mesta in infrastrukturno izgradnjo,« je ob najavi kandidature povedala poslanka Pozitivne Slovenije Aleksandra Osterman.

Da program PS za Kočevsko zagotavlja začetek izgradnje 3a razvojne osi  ̶  cestne povezave Ljubljana-Kočevje-Petrina, aktiviranje lesnopredelovalnega centra, je v javnosti večkrat povedal predsednik PS, Zoran Janković. Realizacija izgradnje 3a razvojne osi je regionalnega in posredno mednarodnega pomena, ki bo omogočila rast gospodarstva regiji in Sloveniji.

»Kočevska regija je po osamosvojitvi Slovenije doživela gospodarski genocid, zato bo v prihodnjem mandatu PS prioritetna regija, saj je njeno gospodarstvo na najnižji možni točki, po številu brezposelnosti pa med najvišjimi v Sloveniji,« je povedala Ostermanova. Kot v minulem bo tudi v prihodnjem mandatu veliko pozornosti posvečala razvoju turizma, samooskrbnega kmetijstva in gozdarstva.

Ker Kočevsko pokriva 90 odstotkov gozdov, nima pa dovolj razvite lesnopredelovalne industrije, se poslanka zavzema, da bi se celoten proces - od poseke lesa do izdelave končnega lesnega izdelka z dodano vrednostjo - vršil v Kočevju. »S tem bi se odprla nova delovna mesta, kjer bi Kočevarji našli zaposlitev. To je naša ključna razvojna priložnost. Storila bom vse, kar je v moji moči, da politika preide od besed k dejanjem,« je odločena poslanka PS.

 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je