Dobrodošli so vsi, ki so nam programsko in vrednostno sorodni
07.06.2014
»Svet je sprejel načelno stališče, da je stranka odprta za sodelovanje z vsemi strankami, ki so programsko in vrednostne blizu in podpirajo naš program. Na podlagi tega je svet odločil, da se s stranko Lipa ne bomo povezovali,« je o sklepih sveta povedal predsednik PS Zoran Janković. Nadaljujejo pa se pogovori o morebitnem nastopu na volitvah v okviru PS z Demokratsko stranko Slovenije (DS) in Liberalnimi demokrati (LDS).

Po današnjem svetu stranke je jasno, da se bo Pozitivna Slovenija pred volitvami povezovala le s programsko in vrednostno sorodnimi strankami, ki so pripravljene sodelovati pri Programu 2020. »Svet stranke je tudi soglašal, da vodstvo stranke nadaljuje razgovore z zainteresiranimi župani glede morebitnega sodelovanja na državnozborskih in lokalnih volitvah,« je še povedal Janković in dodal, da so dobrodošli vsi župani, ki so se dokazali kot uspešni pri vodenju mesta. »Ne zapiramo vrata nikomur. Ravno nasprotno, pripravljeni smo se pogovarjati o povezavi pod pogojem, da velja najboljši program v Sloveniji, to je Program 2020,« je poudaril Janković.

Na vprašanja o konkretnih projektih programa, je ponovil, da je izhodiščni program 2020, od katerega bo izpostavljenih pet do deset projektov, ki bodo zavezani z datumi. »V ospredju bo zagon gospodarstva, začetek gradnje 2. tira železnic in aktivacija Primorja v prvem polletju ter začetek gradnje 3. razvojne osi v prvih devetih do dvanajstih mesecih,« je razkril predsednik PS. Več o nadaljnjih razgovorih in projektih programa bo znano prihodnji teden, saj bo svet stranke zasedal vsak teden do volitev. 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je