Janković: Gremo na zmago
05.06.2014
Včeraj se je odvil prvi posvet predsednikov občinskih odborov in iniciativnih skupin Pozitivne Slovenije pred parlamentarnimi volitvami. Srečanja so se udeležili vsi predsedniki lokalnih in regijskih odborov, poslanke in poslanci PS ter predsednik stranke PS Zoran Janković.

V pripravi pa je tudi predvolivni program stranke, ki bo po besedah predsednika Zorana Jankovića osredotočen na zagon gospodarstva in nova delovna mesta. Vsi projekti pa bodo datumsko določeni. »V primerjavi z drugimi imamo konkretne predloge z datumi in številom novih delovnih mest, ki jih bomo omogočili na letni ravni. Že v prvem polletju bomo začeli graditi 2. tir železnic in obudili Primorje,« je izpostavil Janković in dodal, da imajo lokalni odbori in volivni štabi veliko dela pod seboj, a verjame v ekipno delo in v zmago PS na parlamentarnih volitvah.

»Z razpisom predčasnih volitev v državni zbor smo takorekoč stopili v samo volilno kampanjo. Kljub temu, da smo to pričakovali in se z ekipo sodelavcev na to tudi pripravljali, smo se odločili, da uvod v predčasne volitve v Državni zbor začnemo skupaj na delovnem posvetu vodstva stranke, predsednic in predsednikov lokalnih odborov ter iniciativnih skupin za vzpostavitev odborov stranke,«je zbrane nagovoril direktor stranke Vasja Butina.

 Meni, da je za učinkovito volilno kampanjo in dober volilni rezultat pomembno predvsem dobro sodelovanje, dober program in kredibilen seznam kandidatov za državnozborske volitve. Vsak volilni štab bo pokrival posamezni volilni okraj (88 volilnih okrajev) in bo sestavljen iz predsednikov občinskih odborov PS v posameznem volilnem okraju, kot tudi iz vodij iniciativnih skupin.

Do zdaj je evidentiranih že 50 kandidatov za poslanke in poslance, ker pa je zadnji rok za oddajo kandidatne liste za državnozborske volitve 18. junij 2014, se lahko predlogi za kandidate za državnozborske volitve oddajo stranki najkasneje do 10. junija 2014.

 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je