Predsednik PS: Nisem za slabe kompromise
02.06.2014
Predsednik PS Zoran Janković se je v Domžalah srečal s člani in s predsednico odbora PS Domžale Sašo Kos spregovoril o pripravah in programu za državnozborske in lokalne volitve 2014. »Program 2020 je predolg, zdaj delamo na programu s petimi konkretnimi projekti z datumi, v katerem bo v ospredju zagon gospodarstva, pravna in socialna država,« je odločen Janković.

Predsednik PS Zoran Janković je samozavesten o prihajajočih državnozborskih volitvah, saj verjame, da je PS nanje pripravljena, program je v delu in bo skupaj s sloganom objavljen 13. junija. »Potrebno se je osredotočiti na konkretne projekte s konkretnimi datumi ter več pozornosti nameniti najšibkejšim območjem, kot so Kočevje, Trbovlje, Maribor in Murska Sobota. Delali bomo na dolgoročnih rešitvah. Osebno sem na zmago na volitvah pripravljen, da zavihamo rokave in naredimo vse potrebno za zagon gospodarstva ter nova delovna mesta,« je člane nagovoril Janković.

Po mnenju predsednika PS so bile zadnje tri vlade vlade kompromisov, ki so Sloveniji pridelale 20 milijard evrov dolga. »Očitajo mi, da nisem za kompromise. Ne, nisem za slabe kompromise. Sem edini, ki ima izkušnje in lahko dela primerjavo med zasebnim in privatnim sektorjem, znam tako z državnimi investicijami kot s spodbujanjem potrošnje,« je komentiral trenutno politično stanje v državi.

»Vsi v predvolilni kampanji bodo na veliko govorili o novih delovnih mestih, nas pa zanimajo konkretni predlogi. To bo ponudil program stranke PS,« je še dejal predsednik stranke in pojasnil, da bo pet do desetih točk programa za državnozborske volitve osredotočenih na zdravo gospodarstvo, ki zagotavlja dobrine socialne države – to so javno zdravstvo, šolstvo, nova delovna mesta in pokojnine.

Ob tem ga je podprla predsednica lokalnega odbora PS Domžale Saša Kos in dodala, da je ena izmed prioritet programa na nivoju države še vedno 2. tir železnice in infrastruktura. Janković je na to odgovoril, da Domžalam manjka mestni avtobus, ki bi jih povezoval z Ljubljano. Ta povezava bi znižala ceno vozovnice in število avtomobilov, ki se dnevno pripeljejo v Ljubljano.

»Lahko se pohvalimo, da imamo v lokalnem odboru PS Domžale še vedno vseh 41 članov, ki verjame v stranko in ustanovitelja PS. Intenzivno tudi že delamo na programu za oktobrske lokalne volitve,« je povedala Kosova. Izpostavila je, da je v programu ena temeljnih točk infrastruktura: povezava med Želodnikom, Vodicami in Brnikom ter železnica med Kamnikom, Domžalami in Ljubljano. V Domžalah je po njenem mnenju prepotrebna nova telovadnica, obnova osrednjega trga, obnova pešpoti, vzpostavitev turistično informacijskega centra in gradnja novih neprofitnih stanovanj.

Za podpredsednico odbora so člani podprli Heleno Filaš in za člana IO Josipa Filaša, oba imata izkušnje tako iz javne uprave kot iz poslovodstva.   

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je