Janković: Pripravljeni smo na volitve, neglede na datum
29.05.2014
“Svet stranke ne podpira predlaganega kandidata za mandatarja Dušana Radonjiča,” je po seji sveta povedal predsednik PS Zoran Janković in dodal, da je stranka pripravljena na volitve. Prav tako je pripravljena na povezovanje z ostalimi strankami na osnovi programa.

Svet stranke je na današnji seji soglasno sprejel dva sklepa - ni podprl Vogrinovega kandidata za mandatarja, izrazil pa je pripravljenost za povezovanje z ostalimi strankami.

“Z vsem spoštovanjem, a ne podpiramo Dušana Radonjiča, saj nismo za slamnatega mandatarja, ki ne more dobiti podpore ostalih strank. Pripravljeni smo na volitve, tudi če bodo 13. julija,” je prvi sklep komentiral Zoran Janković in pojasnil, da svoje volje ne bo vsiljeval poslancem. “Ne mislimo le na sedeže, vsak se pa odloča sam,” je povedal.
“Seveda pa smo odprli vrata in dali priložnost, da se kandidat predstavi,” je pojasnil vodja PS PS Jožef Kavtičnik.

Drugi sklep, ki so ga danes sprejeli, pa je, “da je PS odprta za povezave z drugimi strankami in listami na osnovi njihovega programa.”

“Ne bomo vlagali ustavne presoje,” je na novinarkso vprašanje glede datuma volitev odgovoril Janković in dejal, da bo ključno vlogo na volitvah odigralo zaupanje ljudi. “Pripravljeni smo na volitve, imamo najboljši program, ki temelji na gospodarski rasti in novih delovnih mestih,” je zaključil.

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je