Nov zagon v Mariboru
26.05.2014
"Veseli me, da je v odboru nova pozitivna energija in da se vračajo člani, ki jih zadnje leto nismo videvali. Izstopov članov po kongresu ni bilo veliko, precej je tudi novih pristopov," je dejala Alenka Lampe, poslanka PS iz Maribora na srečanju članov Mestnega odbora PS Maribor, ki se ga je udeležil tudi predsednik stranke Zoran Janković.

Na povabilo Mestnega odbora Maribor, sta to soboto Maribor obiskala predsednik PS Zoran Janković in generalni sekretar PS Vasja Butina. Gostitelja sta bila poslanka PS Alenka Lampe in Matjaž Zemljič, ki sta kot podpredsednika prevzela vodenje Mestnega odbora Maribor po odstopu dosedanjega predsednika Dragana Bosniča. Srečanja so se udeležili člani iz Maribora in širše regije, beseda pa je tekla predvsem o načrtih in aktivnostih odbora v Mariboru in drugje v regiji.

Spregovorili so o aktualnih gospodarskih težavah Maribora in regije ter kako doma zagotoviti dovolj delovnih mest, da jih Štajercem ne bo več potrebno iskati preko meje. Gospodarstvo in konkretni projekti za izboljšanje le-tega ter na splošno življenja v regiji pa bodo tudi osnovni poudarki pri oblikovanju predvolilnega programa za državnozborske in lokalne volitve, na katere se bodo odbori pričeli pripravljati.

Člani so potrdili, da se mednje vrača pozitivna energija, optimizem in volja za delovanje, saj je bilo v preteklem letu med člani čutiti pasivnost, ki so jo pripisovali predvsem občutku odrinjenosti "od Ljubljane". Predsednik PS Zoran Janković je povedal, da ga to veseli in da si predvsem iz lokalnega okolja želi predloge kaj odbori potrebujejo za svoje dobro delo, katere so tiste problematike, ki bi jim kot stranka morali posvečati največ pozornosti. Obljubil je tudi, da bo redno obiskoval odbore in jim pomagal pri delovanju.

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je