Prihodnost Kočevske je v lesnopredelovalni industriji
23.05.2014
»Lahko se pohvalimo z uspehom, saj imamo v občinskem odboru Kočevske še vedno vseh 120 članov, ki podpira in verjame v predsednika PS in program stranke 2020,« je dejala Aleksandra Osterman na srečanju članov kočevskega odbora PS. Povedala je, da je pripravljen nov program PS Kočevske, v katerem je rdeča nit razvoj gospodarstva, rast zaposlenosti in razvoj infrastrukture, predvsem železnica in 3a razvojna os.

Predsednik PS Zoran Janković se je s poslanko Aleksandro Osterman in generalnim sekretarjem PS Vasjo Butina mudil v Kočevju, kjer se je sestal s članicami in člani iz Kočevskega odbora, da bi predstavil vizijo in nujno potrebne nadaljnje ukrepe za regijo.  »Zagon gospodarstva, nova delovna mesta in izgradnja infrastrukture so nujni, to bo posledično prineslo tudi socialno varnost državljanov in optimizem,« je poudaril Janković.

"Kočevje potrebuje nova delovna mesta. Priložnost in potencial sta les, turizem in kmetijstvo," je izpostavila gostiteljica obiska in predsednica OO PS Kočevje ter dodala, da je občini, ki je zaradi slabe infrastrukture postala spalno naselje in se bori z eno najvišjih stopenj brezposelnosti v Sloveniji, potrebno nameniti več pozornosti in dolgoročne rešitve.

Komentirala je tudi stanje v stranki po kongresu. »Ponosna sem na člane OO PS Kočevje, ki so na kongresu podprli ustanovitelja stranke Zorana Jankovića in prvotni program PS, in verjamem, da smo zdaj še močnejši in da bomo na prihajajočih državnozborskih volitvah dosegli lep rezultat.« Člane je pozvala, da se udeležijo evropskih volitev in podprejo dr. Jožeta Mencingerja, kot nosilca liste PS. »Dr. Mencinger je oseba s širino, razgledanostjo in izkušnjami, zato si zasluži, da ga v nedeljo izvolimo za našega evropskega poslanca,« je poudarila Ostermanova.

Zoran Janković je izpostavil priložnosti v lesnopredelovalni industriji, saj gre za najbolj gozdnato območje, tako v Sloveniji kakor tudi EU. “Potrebno je zagnati lesno proizvodnjo in domačo proizvodnjo za razvoj Kočevske regije, najprej pa je potrebno poskrbeti za infrastrukturo,« je povedal predsednik PS. Strinjali so se, da bi k izboljšanju stanja pripomogla boljša infrastruktura povezanost Kočevja s centrom Slovenije (dograditev železnice od Ribnice do Kočevja in 3a razvojna os), ki je ena izmed prioritet programa 2020. Obljubil je, da bo v prihodnosti pogosteje obiskal Kočevsko regijo.

Ob zaključku sta Janković in Ostermanova pozvala vse člane in članice, da po svojih najboljših močeh pomagajo ljudem na poplavljenih območjih v BiH, Srbiji in na Hrvaškem.

 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je