Pismo predsednika PS članicam in članom
23.05.2014
Cenjene pozitivke, dragi pozitivci, iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste se udeležili kongresa Pozitivne Slovenije. Hvala tudi za zaupanje, ki ste mi ga izkazali z izvolitvijo za predsednika stranke.

Moja odločitev za kandidaturo za predsednika stranke ni bila enostavna in nisem je sprejel zaradi osebnih razlogov, kot mi v medijih očitajo nekateri posamezniki. Kandidiral sem, ker kot ustanovitelj stranke VEM, da lahko delamo bolje. Da lahko uresničimo program, s katerim smo vas prepričali na volitvah in Slovenijo pripeljemo iz krize.

Verjel sem tudi, da lahko Alenka Bratušek še naprej vodi vlado, kot predsednik stranke pa bi ji stal ob strani in ji pomagal predvsem pri uresničitvi gospodarskega dela programa. Žal se je odločila drugače. Prepričan sem, da je bil odstop nepremišljen, kajti znašli smo se pred zagato, ali bomo dejansko imeli volitve sredi poletja. Osebno sem prepričan, da so volitve namenjene volivcem, državljankam in državljanom, ki se jih udeležijo in oddajo svoj glas. Poletne počitnice, ko je tako julija kot avgusta velik del družin in posameznikov na dopustih, niso pravi čas za odločanje o tem, kdo bo vodil državo.

Vendar pa smo v Pozitivni Sloveniji na volitve pripravljeni. Kandidirali bomo s programom, kjer bo ključna točka - zagon gospodarstva in nova delovna mesta – s tem pa posledično tudi socialna varnost državljanov in optimizem.

Vsi se zavedamo, da si mnogi želijo, da bi se Pozitivna Slovenija sprla in razklala. Tako bi se znebili nevarnega konkurenta. Vendar se motijo, prišli smo do prelomnice, ko po zatišju v preteklih letih spet postajamo močnejši, ko nas združuje program in prepričanje, da lahko delamo bolje. Vesel sem, da smo v zadnjem obdobju zabeležili kar lepo število novih članov, še toliko bolj zato, ker vem, da znamo in zmoremo delati skupaj za dobro vseh.

 Nujno je preiti od besed k dejanjem, kar je zame obljuba in zaveza. Nikoli nisem obljubljal praznih besed. Povratek h koreninam pomeni tudi povratek k volilni obljubi. To pomeni tudi povratek k optimizmu in energiji, ki smo ju postavljali kot glavno prioriteto ne glede na strankarsko pripadnost ter Slovenijo enotno popeljati na bolje. Da je s pravo ekipo mogoče doseči bistvene spremembe na bolje, smo že dokazali z delom v Mercatorju in Mestni občini Ljubljana.

Po lanskem oblikovanju vlade, sem se popolnoma umaknil iz državnozborske politike in stranke. Tako se tudi nismo srečevali na terenu. Tokrat pa vse vas prosim in pozivam, poiščite iniciative svojega lokalnega okolja, kajti v naslednjih dneh bomo začeli obiskovati regije, na naši spletni strani (http://www.pozitivnaslovenija.si/) boste lahko prebrali, kdaj bomo kje. Prav vi ste tisti, ki najbolj poznate svoj kraj in probleme, s katerimi se soočate.

Že to nedeljo pa se bomo prvič letos odpravili na volišča. Volili bomo poslance v evropski parlament. Nosilec liste Pozitivne Slovenije je dr. Jože Mencinger, na kar sem izredno ponosen. Brez dvoma se strinjamo, da gre za cenjenega strokovnjaka, ki zna z argumentirano kritiko povedati bistvo stvari. Gre za ekonomista, ki že dlje časa opozarja, da se zgolj z varčevanjem ne bomo rešili krize. In gre za človeka, ki bo v Evropskem parlamentu z jasnim pogledom in izkušnjami sledil evropski ekonomiji, nikakor pa ne izkazoval lojalnosti komurkoli, s katerim se ne bo strinjal.

Želim si, da se nedeljskih volitev udeležimo v čim večjem številu in omogočimo spreminjanje evropske ekonomije, kar bo pomembno vplivalo na razvoj Slovenije.

Naj na koncu še enkrat poudarim, kar trdno verjamem in je tudi razlog, da sem kandidiral za predsednika stranke, ki sem jo ustanovil. Program Pozitivne Slovenije, ki smo ga pripravili leta 2011 in sprejeli na kongresu januarja 2013, zame predstavlja temelj razvoja cele Slovenije. Edino pot do novih delovnih mest in k boljšemu življenju vseh, predvsem pa mladih, ki vedno bolj obupujejo nad boljšo prihodnostjo.

Moj cilj je, da se v Slovenijo vrne optimizem in upanje v boljši jutri. Da mladi ne razmišljajo o odhodu v tujino. Da z jasno vizijo in izvajanjem programa povrnemo stabilnost v državo ter jo popeljemo na pot neprestanega razvoja.

Srečno Slovenija!

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je