video
Lista PS v Kopru
20.05.2014
Po včerajšnem srečanju na Jesenicah so danes nosilec liste PS za evropske volitve Jože Mencinger in kandidata Britta Bilač in Marjan Sedmak obiskali Koper. "Pridite na volitve," so pozvali.

V sproščenem klepetu so spregovorili o prihodnosti EU, programu liste in prioritetah za katere bi se zavzemali ob izvolitvi v Evropski parlament.

"Kot strokovnjak iz tega področja, se bom v prvi vrsti ukvarjal z ekonomijo, sem za socialno-tržno gospodarstvo," je povedal Jože Mencinger in dodal: "Vsekakor me zanima korist Slovenije."
"EU kot federacija ne more uspet, zaradi sebičnosti posameznih držav," še meni nosilec liste. Izpostavil je, da je ključna borba proti lobistom in multinacionalkam, ker oblikujejo evropsko politiko. Dotaknil pa se je tudi jezika evropskih oblasti. "Potrebno ga je poenostaviti, saj je nerazumljiv in preveč kompleksen."

Marjan Sedmak je pa je povedal, da EU ni reševala problemov državljanov, ampak probleme bank: "Z bankami je mislila doseči blaginjo, dosegla pa je krizo."
PS se zavzema za socialno pravičnost, reindustrializacijo Evrope in za nova delovna mesta. "Ne le za mlade, kot mnogi poudarjajo, ampak za vse, saj kadar manjka novih delovnih mest, jih manjka tako za mlade kot za stare," je še povedal.

Kandidate sta prišli podpreti tudi poslanki PS Tina Komel in Lejla Hercegovac.

V četrtek bo lista PS obiskala še Mursko Soboto in Maribor.

Več v video prispevku:

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je