Predsednik Sveta PS postal Marjan Sedmak
14.05.2014
"Volitve poleti niso korektne do državljanov, je pa PS nanje pripravljena," je dejal prvak PS Zoran Janković po seji Sveta, kjer so člani za novega predsednika soglasno izvolili Marjana Sedmaka. Podpredsednica je postala Daniela Kokalj Švarc.

Marjan Sedmak, predsednik Pozitivnih Seniorjev, je ob tem povedal, da računa na timsko delo in medsebojno zaupanje. “Smo kohezivna stranka. Svet je med dvema kongresoma najvišji organ stranke. Rad bi, da se sestajamo pogosteje in izberemo najboljše ideje in rešitve,” je dejal in dodal: “Mislim, da stranki kaže veliko bolje, kot pa govorijo mnogi.”

Podpredsednica Daniela Kokalj Švarc je ustanovna članica stranke in predsednica Regijskega odbora vzhodnega dela Osrednje Slovenije.

Predsednik PS Zoran Janković je spomnil, da so pred nami troje volitve. “Mencinger je odličen nosilec liste, aktivnosti za lokalne volitve so v polnem teku,” je dejal. Glede datuma predčasnih volitev pa je povedal: “Meni je julijski datum prav, ni pa prav, da izključimo eno tretjino volilcev.” Prav tako je še enkrat izpostavil, da PS mandatarja ne bo predlagala. Volitve se lahko po Jankovićevem mnenju zamaknejo, a pod pogojem, da bi se pojavilo neko pravo in kompetentno ime za novega mandatarja, ki bi lahko dobil široko podporo, pa tudi sledil programu PS. V tem primeru bi v stranki razmislili o podpori. Zavzema se za vlado narodne enotnosti in ne za "mandatarja za tri mesece". 

“Naš program ni potrebno spreminjat, ampak izpeljat. Imamo znanje in voljo, da Slovenijo spravimo na bolje,” je še povedal in dodal, da cilja na zmago na parlamentarnih volitvah. Razkol v stranki je pripisal neuresničevanju programa Slovenija 2020 in dejstvu, da sam ni pripravljen žtvovati sodelavcev za doseganje političnih ciljev. “Z nikomer nismo skregani, ni zamer,” je še dejal.

“Svoje poslanstvo bomo dobro opravili, naredili bomo več kot do sedaj, strnili smo vrste in gremo naprej,” pa je ob tem povedal vodja poslanske skupine Jožef Kavtičnik.

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je