Janković: Sledim svojim idealom
09.05.2014
Ljubljanski župan in predsednik PS Zoran Janković je na današnji slavnostni seji ljubljanskega mestnega sveta dejal, da je njegova želja in ambicija biti župan. “Želim si še tretji mandat,” je povedal in pojasnil, da je njegova odločitev odvisna tudi od razmer v državni politiki.

Janković se je v svojem govoru zahvalil javnim zavodom, mestni upravi in vsem svojim sodelavcem. “Imam najbolšo mestno družino. Meščani pa so veseli, nasmejani, saj smo v preteklem letu končali 179 projektov,“ je dejal in izpostavil, da so ravno ta teden zaključili gradnjo šestih cest.

Spregovoril je tudi o državni politiki in spomnil, da je Pozitivna Slovenija kmalu po ustanovitvi stranke zmagala na državnozborskih volitvah, potem pa dobila tudi priložnost, da popravi napake preteklih vlad. “Vlada Alenke Bratušek je prinesla mir državi, začela je dobro. Vendar je prišlo do tega, da smo začeli pozabljati na naš program,” je povedal in izpostavil, da je bil to tudi razlog za njegovo kandidaturo na kongresu PS.

“Nisem zrušil vlade, ves čas sem trdil, da lahko imamo predsednico vlade, župana glavnega mesta in predsednika PS,” je ponovil Janković in dodal: “Ne gre za ego, sledim svoji viziji, idealu.”
Prepričan je, da se je potrebno poenototi in poiskati tisto, kar državljani potrebujejo. “Lepo je, da nas hvali Evropa, ampak zadovoljni morajo biti državljani Slovenije.” Ob tem je izpostavil misel Jožeta Mencingerja, nosilca liste PS na volitvah v Evropski parlament: “Ne bom hlastal za visokim indeksom naklonjenosti, razmišljal bom s svojo glavo.”

Janković je še predstavil prihodnje projekte in podelil nagrade mesta Ljubljana. Nekdanji predsednik sveta za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin Ljubo Bavcon ter slikar Jože Ciuha sta prejela naziva častni meščan Ljubljane. Prav tako je župan podelil še nagrade in plakete glavnega mesta Ljubljana. Dobil jo je tudi predsednik Pozitivnih Seniorjev Marjan Sedmak za ustanovitev in delovenje v dnevnih centrih za starejše ter medgeneracijsko povezovanje.

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je