Odgovor predsednika PS premierki
03.05.2014
Spoštovana predsednica vlade, mag. Alenka Bratušek, prejel sem Tvoj dopis, v katerem pozivaš parlamentarne stranke na predčasne volitve že pred poletjem.

Pozitivna Slovenija je na kongresu javno izrazila enotno podporo Tebi kot predsednici vlade ob pogoju, da se do rednih volitev udejanjijo ali vsaj pričnejo izvajati najpomembnejši projekti, zapisani v programu stranke Slovenija 2020. Program je bil soglasno sprejet na kongresu stranke 12. januarja 2013.

Odločila si se drugače. Tvoj izstop iz Pozitivne Slovenije lahko pomeni le dvoje: ali ne sprejemaš več programa Pozitivne Slovenije, za katerega si lani dala svoj glas in ga celo pomagala pisati, ali pa ne moreš sprejeti osnovnih oblik demokracije z izraženo voljo članic in članov stranke na kongresu. Menim, da na ta način ne Ti ne koalicijski partnerji ne izražate državotvornosti, o kateri veliko govorite.

Pozitivna Slovenija ni imela in nima želje po predčasnih volitvah in še vedno verjamemo, da lahko vlada mandat, pod Tvojim vodstvom, izpelje do konca. Vendar od volitev ne bežimo. Če bo odločitev ostalih koalicijskih strank, da se gre na predčasne volitve, potem podpiram idejo o izvedbi le-teh pred parlamentarnimi počitnicami.

 

Lep pozdrav.

 

Zoran Janković

Predsednik Pozitivne Slovenije

 

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je