Danes smo na Kočevskem
14.04.2014
Seznaniti se stanjem in ključnimi izzivi, dobrimi praksami in srečati se s člani stranke, je namen današnjega regijskega obiska Pozitivne Slovenije na Kočevskem. Obiska se udeležujejo predsednica vlade in predsedujoča PS Alenka Bratušek, minister za gospodarstvo in tehnološki razvoj Metod Dragonja, minister za kulturo Uroš Grilc, poslanke in poslanci PS.

»Kočevska si zasluži največjo pozornost in pomoč države oziroma vlade pri ustvarjanju pogojev za razvoj regije. Je namreč na najnižji točki gospodarskega razvoja, ima najvišjo stopnjo brezposelnosti in nerazvito infrastrukturno povezavo z drugimi kraji Slovenije,« je prepričana gostiteljica obiska poslanka Aleksandra Osterman, ki meni, da obisk vlade oziroma Pozitivne Slovenija sporoča, da je pripravljenost pomagati Kočevski. »Predvsem me veseli, da se je minister za gospodarstvo Metod Dragonja zavzel za regijo, saj je prepoznal potencial v njenih naravnih danostih. Med drugim želi izpeljati projekt na področju lesne industrije prav na Kočevskem.«

Ekipa PS bo zaključila obisk regije s srečanjem s članicami in člani v Kočevju, kjer bo priložnost za izmenjavo informacij in pogovor o izzivih, s katerimi se srečuje lokalno okolje. 

Foto: Vasja Marinč

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je