Pozitivna Slovenija v ponedeljek na Kočevskem
08.04.2014
Ekipa Pozitivne Slovenije, ki jo sestavljajo predsednica vlade in predsedujoča stranki Alenka Bratušek, ministra Metod Dragonja in Uroš Grilc ter poslanke in poslanci PS, se bo v ponedeljek mudila na regijskem obisku Kočevske.

»Če kdaj, potem si Kočevska sedaj zasluži največjo pozornost in pomoč države oziroma vlade pri ustvarjanju pogojev za razvoj regije. Je namreč na najnižji točki gospodarskega razvoja, ima najvišjo stopnjo brezposelnosti in nerazvito infrastrukturno povezavo z drugimi kraji Slovenije,« izpostavlja poslanka in gostiteljica obiska Aleksandra Osterman.

To bo sedmi regijski obisk PS. Ekipa bo obiskala nekatera podjetja v regiji, podjetniški inkubator, Dom starejših občanov in Društvo upokojencev Kočevje, grad Kostel, Šeškov dom, udeležila pa se bo tudi otvoritve gimnazije in srednje šole Kočevje. Tako se bo seznanila s stanjem in ključnimi izzivi, pa tudi z dobrimi praksami regije. Obisk se bo zaključil s srečanjem s člani stranke.

»Vlada oziroma Pozitivna Slovenija s svojim obiskom sporoča, da je pripravljena pomagati Kočevski. Predvsem me veseli, da se je minister za gospodarstvo Metod Dragonja zavzel za regijo, saj je prepoznal potencial v njenih naravnih danostih. Med drugim želi izpeljati projekt na področju lesne industrije prav na Kočevskem,« je še povedala Aleksandra Osterman.

Foto: Vasja Marinč

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je