Alenka Bikar
BLOG | Alenka Bikar
Na 100 metrov
14.03.2013
Kot kaže (danes, ko to pišem, je dan po podpisu koalicijske pogodbe), bomo po novem imeli novo vlado, katere "gazda" bo naša Alenka Bratušek. Počakati moramo še na glasovanje, ki bo predvidoma v sredo in ... če ne bo kdo spet glasoval s figo v žepu, jo bomo dobili. Vlado. In mandatarko. Prvo žensko v zgodovini samostojne Slovenije, ki bo predsedovala vladi.


Moram povedati, da so me že takrat, ko smo Alenko izvolili na februarski seji DZ, obhajali izjemni občutki in sem bila iskreno navdušena. Sem ena izmed tistih ljudi, ki ne znajo skrivati čustev. Niti jih nočem. Zdi se mi, da je danes tudi vse preveč ljudi, ki se skrivajo za nekimi maskami in igrajo neke vloge. No, tega jaz ne znam. Kakšne volje sem, se pri meni vidi na sto metrov. Še v času moje tekmovalne kariere sem znala poskakovati po stezi, celo zaplesati, kričati od veselja, če sem odtekla dober rezultat ali zmagala. Od silnega veselja in adrenalina sem čutila, kako se trga tartan pod mojimi nogami. Po drugi strani pa sem se znala po slabem teku zjokati pred trenerjem ali pa sem se pred kupom novinarjev jezila sama nase.

Kakorkoli, sprva, takoj po tem, ko je novi predsednik DZ objavil izid glasovanja, so me spreleteli mravljinci po vsem telesu, podobno kot takrat, ko sem stala ob atletski stezi in je moja kolegica Brigita osvojila srebrno medaljo na Olimpijskih igrah. Bila sem vesela, ponosna.

In dan kasneje, ko sem zjutraj prihajala v DZ, sem na poti srečala nekaj ljudi, ki so mi čestitali. Priznam, da sem bila celo malo važna! Pa kaj!

Seveda se še kako dobro zavedam, Alenka pa še bolj, da se sedaj zgodba šele dobro začenja. Treba bo delati, predvsem pa, kot je Alenka povedala v svojem nagovoru pred izvolitvijo, je v Sloveniji potrebno več SOodločanja, SOudeležbe in SObivanja. Več SO. In jaz verjamem, da ji bo uspelo. Saj je ženska. Saj je mama. In nenazadnje, malce za hec, ali pa tudi ne, saj je Alenka.

Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je