Alenka Bikar
BLOG | Alenka Bikar
Kdaj se skupaj objeti veselimo?
15.02.2013
Razmišljala sem, o čem naj tokrat pišem v svoji kolumni, da bo aktualno in predvsem pozitivno, kajti že tako je okoli nas preveč s..... Vse skupaj je že kar morbidno. Kaj je torej tisto, kar nas danes Slovence veseli, drži pokonci, v čem smo si vsi enotni, v čem smo združeni ? Jasno! Slovenski športniki! Praktično od samega začetka leta 2013 nas naši športniki razveseljujejo z vrhunskimi uspehi, ki se lahko kosajo z veliko večjimi državami, kot je Slovenija. Kolikokrat smo letos na največjih tekmovanjih že slišali našo zadnje čase tako zelo opevano Prešernovo Zdravljico?! Tina Maze, slovenski smučarski skakalci, slovenska hokejska reprezentanca, slovenska rokometna reprezentanca, Jakov Fak ... Uf, toliko uspehov! Upam, da nisem kakšnega izpustila, kot se je to pred kratkim zgodilo predsedniku vlade, ki je pretekli vikend, ko so bili vsi našteti tako uspešni, čestital prav vsem, samo slednjemu ne ... Ne vem, skoraj ne verjamem, da je »ups, pozabil«. Mogoče se mu samo ni zdel še dovolj »Slovenec«, glede na to, da je šele pred kratkim prevzel slovensko državljanstvo. Mimogrede, v tem času je nanizal že kar nekaj zmag in visokih uvrstitev za Slovenijo!

Ali je res torej samo šport tisti, ki nas Slovence lahko združuje , da se skupaj objeti veselimo? (Želim si, da bi bili tako združeni vsi »mi, Slovenci«, tudi v politiki. Ja, vem, še vedno sem naivna ...)

Ko smo že pri športu in športnikih, moram izraziti veliko zadovoljstvo in ponos, ki sem ju občutila, ko sem na nedavni vrhniški prireditvi za NAJ športnika leta ugotavljala, koliko imamo/imate na Vrhniki odličnih mladih in perspektivnih uspešnih športnikov, in to iz cele vrste različnih športnih panog. Upam, da se mladi športniki zavedajo, da šport niso samo treniranje, tekmovanja in zmage. Šport je mnogo več! Da ti disciplino, red, samozavest, delavnost, vztrajnost in tudi spoštovanje. Prav slednjega se mi zdi, da manjka v naši družbi. Spoštovanja do drugačnih, do drugače mislečih.
Kakorkoli, šele februar je in prepričana sem, da nas čakajo še nove zmage, upam samo, da ne le na športnem parketu.
Vse informacije o PS na enem mestu.
Naročite se, enostavno je